top of page
Търсене

Технологични тенденции в строителната индустрия




Подобно на много други индустрии, технологичният напредък променя и строителния сектор. Това включва разработки като нов вид роботи и изкуствен интелект, които стимулират растежа в строителството.


Но кои тенденции промениха изцяло облика на строителството?


1. Геодезическото заснемане с висока разделителна способност и геолокацията гарантират, че местата за строителство могат да се заснемат със светкавична скорост.


2. AR използва информационното моделиране на сгради с 5 измерения, за да улесни компаниите при определянето на множество аспекти на даден проект.


3. Инструментите за дигитално сътрудничество позволяват на работниците и мениджърите да поддържат постоянна връзка и да работят заедно, дори когато са на километри разстояние.


4. Нови строителни материали гарантират, че строителните проекти се завършват по-бързо, по-безопасно и по-добре.


5. Триизмерното принтиране дава на строителните работници бърз достъп до инструменти и оборудване.


6. Роботите могат да работят по повтарящи се, дребни задачи, така че човешките работници да могат да се концентрират върху по-важните задачи.


7. Преносими технологии, като GPS проследяващи устройства и биометрични сензори, правят строителните обекти по-безопасни за работниците.



Макар че всички тези разработки може да изглеждат трудни за усвояване и внедряване в строителния сектор, тези технологии Ви позволяват да вършите неща по по-безопасен и оптимизиран начин, отколкото преди.



Източници: AEC business


32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page