top of page
Търсене

3 тенденции в строителния сектор, които ще оформят 2023 г



Много от иновациите в строителната индустрия, както във всяка друга, изискват хората да излязат извън зоната си на комфорт и да използват нови технологии и инструменти. Правенето на неща по различен и иновативен начин често предизвиква смущения в началото. Но точно след тези смущения обикновено довеждат до невиждано добри резултати.


Ето кои 3 тенденции в строителния сектор ще оформят 2023 г.


⭕️ Зелено строителство


Екосъобразните проекти са най-голямата тенденция в строителната индустрия. Те включват поставяне на слънчеви панели на покривите на жилищни и търговски сгради. Като това не само е полезно за планетата, но и често спестява средства. Друга практика е рециклирането на възможно най-много строителни материали по време на и след проекта.


⭕️ Модулно строителство


При модулното строителство по-голямата част от конструкцията се изгражда извън обекта, преди да бъде пренесена до строителната площадка. То включва и изработването или сглобяването на определени компоненти на друго място и прикрепването им към сградата по-късно.


⭕️ Разработване на нови строителни материали


Ръководителите на строителни компании са подложени на натиск за намаляване на разходите за строителни материали и откриването на устойчиви такива. Тези две тенденции в строителния бранш довеждат до това, че мнозина в сектора разработват нови строителни материали, които отговарят и на двете цели.



Това са някои от многобройните тенденции в строителната индустрия, които трябва да се следят през 2023 г., а може би и след нея. Те несъмнено ще повлияят на настоящите строителни проекти и на тези, които са в процес на подготовка.


100 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page