top of page
Търсене

Промени в мениджърския екип на БС Конструкция



Инж. Александър Калъпсъзов заема позицията Изпълнителен Директор на БС Конструкция. Той поема това предизвикателство след 20 години опит в компанията, последните 6 от тях като Заместник Изпълнителен Директор. инж. Александър Калъпсъзов е строителен инженер с повече от 29 години професионален опит. Завършил е УАСГ, специалност Промишлено и гражданско строителство, направление Конструкции. Има придобита квалификация Управление на инвестиционни проекти в строителството. Като част от екипа на БС Конструкция АД, той е участвал пряко в изграждането на знакови обекти като Терминал 2 на Летище София, Централна Автогара София, метростанции от втори и трети метродиаметър на Софийското метро и др. БС Конструкция има експертизата и възможността да реализира цялостното изграждане на един проект в ролята на главен изпълнител, коментира инж. Калъпсъзов. Това безспорно носи редица предимства за инвеститорите от гледна точка на по-висока ефективност, по-лесна комуникация и по-добро управление на цялостния процес, което рефлектира и върху крайния резултат. Като част от БС Група Компании АД, която е водеща група компании в областта на строителството, производството на строителни материали, инвестициите, управлението и развитието на недвижими имоти и ваканционни селища, имаме възможността да предложим на нашите клиенти цялостни решения и услуги и да отговорим възможно най-адекватно на техните очаквания, допълва инж. Калъпсъзов.


Досегашният Изпълнителен Директор на БС Конструкция - инж. Тошко Колев, поема поста Председател на Съвета на Директорите. Като Председател на СД, инж. Колев ще продължи и занапред активно да подкрепя и подпомага развитието на БС Конструкция и новото ръководство. Инж. Георги Калоянов, доскорошен Мениджър Бизнес Развитие, също пое ново професионално предизвикателство и разшири обхвата на своите отговорности като вече заема позицията на Заместник Изпълнителен Директор на БС Конструкция. Продължаваме да следваме визията си да предлагаме иновативни решения в областта на строителството и да надграждаме компетенциите си, така че да предлагаме най-доброто на партньорите и възложителите, с които работим, коментира инж. Калоянов. Стремежът ни е да разбираме по-добре какви са нуждите на клиентите, да предлагаме цялостни решения и да затвърждаваме с всеки проект репутацията си на надежден партньор на бизнеса, допълва още той.


Над 100 реализирани обекта в областта на жилищното (над 1 500 000 кв.м) и инфраструктурно строителство​. Oфис, търговски и производствени площи за над 500 000 кв.м. – това са накратко най-значимите цифри зад работата на БС Конструкция. Част от емблематичните обекти, дело на компанията са сградата на Терминал 2 на Летище София, Централна Автогара София, Ски Зона Банско, Кино Арена Запад и Кино Арена Младост, Жилищен Комплекс България Хаус, Жилищен Комплекс Силвър Сити и др. В портфолиото на БС Конструкция са и редица успешно реализирани значими инфраструктурни проекти като Метростанция Булевард България, Метростанция Ломско Шосе, кръстовището на бул. Акад. Ив. Ев. Гешов и ул. Св. Георги Софийски, Воден Цикъл на Банско, Сливен, Бургас (Ветрен). През 2019 г. БС Конструкция беше отличена в престижния национален конкурс „Сграда на Годината“ за изпълнението на Търговски комплекс Фантастико Драгалевци. През 2020 г, компанията отново беше наградена – този път с три отличия за Метростанция Булевард България и Фантастико Банкя.


На снимката от ляво надясно: Инж. Тошко Колев, Председател на Съвета на Директорите; Инж. Александър Калъпсъзов, Изпълнителен Директор, Инж. Георги Калоянов, Заместник Изпълнителен Директор на БС Конструкция.

602 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page